DIGIKÖNYV - digitális, elektronikus könyvkiadás, e-könyv szerkesztésKedves író, költő, érdeklődő!

Bizonyára Önnek is, mint szinte minden írónak és költőnek - legyen az "amatőr" vagy "profi" - vágya, hogy minél több emberhez eljussanak gondolatai, ismerjék, olvassák, esetleg szeressék. Manapság az internet többféle lehetőséget kínál e vágyak megvalósítására, hiszen klubokban, fórumokon vagy blogban mindenki megoszthatja művészetét az arra járókkal.
Van azonban, aki még ennél is többet szeretne: műveit összefogva kötetben megjelentetni. Aki eljut idáig, az általában lelkesen megkeres néhány kiadót, hogy aztán többé-kevésbé sikertelenül hazakullogjon. Az elutasító válasz általában az, hogy túl sok a kiadandó mű és túl szűk az olvasóréteg, ezért inkább már bevált, ismert neveket "futtatnak", hogy a könyveket el lehessen adni.
Igen ám, de hogyan váljon valaki ismertté, ha nem kap lehetőséget a megjelenésre? Hiszen egy amatőr írónak/költőnek általában nincs több tíz- vagy akár százezer forintja, hogy magánkiadásban, néhány példányszámban kiadják műveit. Bár pályázat útján be lehet kerülni egy-egy antológiába, de ott más költők és írók között szinte elveszik az ember és vele együtt a versei, írásai is.

Akkor mégis hogyan lehet továbblépni?

A Napvilág Íróklub új szolgáltatása, a Digikönyv sorozat erre a problémára nyújt megoldást.

De mi az a Digikönyv sorozat és mit nyújt a benne részt vevő alkotóknak?

 • Egy igényes, egyedi könyv- vagy pergamen-formátumú megjelenést borítóval, oldalakkal, esetleges illusztrációkkal, választható betűtípussal, háttérszínnel az egyéni igényekhez igazodva

 • az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus adatbázisába való bekerülést

 • ISBN számot (nemzetközi szabványos számrendszerhez tartozó könyvazonosító)

 • interneten való terjesztést, népszerűsítést, beajánlást

 • mind a Napvilág Íróklub (www.napvilag.net), mind pedig a Digikönyv sorozat saját oldalán (www.digikonyv.hu), továbbá hírleveleinkben, irodalmi gyűjtőoldalakon, illetve későbbi nyomtatott kiadványainkban való reklámozást
 • És kiknek ajánlott a részvétel?

  A sorozatban való részvételt tehát mindazon költőknek és íróknak ajánljuk, akik egy csekély összeg fejében gyűjteményes formában szeretnék irodalmi alkotásaikat a világhálón viszontlátni.

 • költőknek (verseskötet)

 • íróknak (novellagyűjtemény, regény, drámai mű)

 • újságíróknak (cikkgyűjtemény)

 • egyetemistáknak (tanulmány, diplomamunka)
 • Hogyan lehet rá jelentkezni?

  Nagyon egyszerűen: a www.digikonyv.hu oldalon talál egy Jelentkezés menüpontot, arra kattintva és azt kitöltve lehet sorozatunkra jelentkezni. Ugyanezen oldalon találhatja a már elkészült Digikönyveket, illetve a szerkesztési mintákat, melyek közül választani tud., továbbá egyéb felmerülő kérdéseire is választ kaphat.


  Reméljük, felkeltettük érdeklődését és hamarosan Önnek is elkészíthetjük saját Digikönyvét!

  Üdvözlettel:

  A Digikönyv csapata


  Mirla Webstúdió